A férfiak bőrápolása

Manapság a férfiak esetében is alapkövetelmény a jó megjelenés. Igaz ez a bőr ápoltsága esetén is.

A férfiak bőre azonos felépítésű, mint a nőké mégis számos dologban különbözik.

– a férfi hormonoknak köszönhetően a zsírosabb bőr jellemző, mitesszerek és pattanások is gyakoribbak

– a férfiak bőre 10-20%-kal vastagabb, mint a nőké

– a borotválkozás következtében gyakoriak a szőrtüsző gyulladásai, a bőr pirossága, irritációja

– gyakoribbak a benőtt szőrtüszők is

A rendszeres borotválkozás nagyon igénybe veszi  a bőrt, ezért fontos alkalmazni bőrpuhító borotvahabokat vagy borotvakrémeket, melyek felpuhítják a szőrszálakat és könnyebbé teszik a borotválkozást.

Borotválkozás után érdemes valamilyen tápláló, hegesedést elősegítő, gyulladást gátló természetes összetevőket tartalmazó krémmel bekenni az arcbőrt, hogy a további fertőzések megelőzhetők legyenek. Nagyon hatékonyak a teafaolajat, aloe verát, E-vitamint tartalmazó készítmények. Naponta ajánlott lemosni az arcbőrt és eltávolítani a szennyeződéseket, melyek zsíros bőrt vagy egyéb gyulladásokat okozhatnak.

Nem csak az arcbőr ápolása fontos, hanem a kéz, kézfej ápolására is nagy figyelmet kell fordítani. A bőr kiszáradása ellen kézkrémekkel, tápláló olajokkal védekezhetünk.

Az erőteljesebb faggyútermelés miatt a férfiak hajlamosabbak a fokozott izzadásra. Ez ellen az alumíniummentes, természetes anyagokból készült dezodorokat ajánljuk, melyek segítik a semlegesíteni a kellemetlen szagokat, de nem zárják el a pórusokat.

Gyakran elfelejtjük a láb és a sarok bőrének ápolását. Az egész napos állás, séta és cipő viselése megterheli a lábakat. A bőr ezen a területen is sérülékeny. Gyakoriak a bőrkeményedések, boka vagy a talp fájdalmai. Ezeken a részeken ajánlott relaxáló és bőrpuhító lábkrémek használata.

Ajánlataink férfiaknak

Bio olívaolaj borotvakrém

a férfiak bőrápolása

 

 

 

 

Bio olívaolaj dezodor gránátalma kivonattal

a férfiak bőrápolása

 

 

 

 

Bio olívaolaj borotválkozás utáni gél

a férfiak bőrápolása