HOGYAN ORVOSOLHATÓ A SÉRÜLT HAJ

A rossz szokásokat nehéz leküzdeni, nincs ez másként a hajápolás esetén sem. A nem megfelelő hajápolási termékek kiválasztása, a hajat roncsoló eszközök beszerzése és mindezek rendszertelen használata egyaránt hajunk károsodásához vezet.

Hogyan orvosolható a sérült haj a helyes hajápolás bevezetésével? Íme pár tipp kedvenceink közül!

1. Védekezés az elemekkel szemben

Ahogyan bőrünk, a hajunk is ki van téve a természet viszontagságaink nap, mint nap. Az erős napfény, a szél és az eső is eredményezheti a haj szárazságát, ha nem óvjuk megfelelően. Ahhoz, hogy a haj egy kis extra védelmet kapjon hetente egyszer intenzív pakolásra vagy olajos kezelés van szüksége. A megfelelő sampon, mint olívaolaj alapú termékek remek alapul szolgálnak ilyenkor is, mivel táplálják a szálakat, szerkezetileg erősítik a hajszálakat. Kifejezetten ajánlott a olajfalevél kivonatot és aloe verát tartalmazó Görög Olíva sampon, ami hidratálja a hajat és nyugtatja az érzékeny fejbőrt. A sampon használta után javasoljuk az aloe verás hajmaszkunkat, melyet kifejezetten a száraz haj igényeinek találtak ki.

Sampon száraz hajra olajfalevél kivonattal és aloe verával

olívaolaj hajmaszk aloe verával száraz hajra

 

 

 

 

2. Hőhatás hajformázáskor

A hajszárítók, hajvasalók, sütővasak, mind ősellenségei lehetnek hajunknak, ha nem megfelelően használjuk őket. Tudtátok, hogy ezekkel az eszközökkel akár 230 fokra is hevíthetitek a hajszálakat? Így nem meglepő, ha maradandó sérülést okozunk. Közepes hőmérsékletre állítva, 20 centiméteres távolságból és egy területet pár másodpercig szárítva a hajszárító már nem olyan roncsoló. A hajvasaló és hajsütővasakat is alacsonyabb fokozatra állítva és hővédő spray bevetésével ártalmatlanná tehetjük. Apró változtatásokkal a kívánt formáról nem kell lemondanunk és a hajunk puha, fényes marad.

3. Fésülés csak szárítás után

Tudtad, hogy a haj akkor a leggyengébb, ha nedves? Ilyenkor az erőteljes fésülés kárt okozhat a haj kutikulán, amely töredezett végeket eredményez. Annak érdekében, hogy ez ellen tegyünk a fésülködést hagyjuk a szárítás utánra. Ha szárítás közben akarunk formázni, akkor használjunk ritka, nagy, és puha sörtéjű kefét, melynél a sörték között elég hely van a tincseknek. Emellett kifésülést segítő termékeket is bevethetünk.

4. Festett haj ápolása

A festés egy nagyszerű módja annak, valami újat próbáljunk ki és feldobjuk megjelenésünket, de mint minden kémiai kezelés, ez is káros lehet. Kevésbé lesz tőle fényes a haj, csökken a térfogata, töredezik. Annak érdekében, hogy pótoljuk a nedvességet és fenntartsuk az élénk színt, olyan kezelést kell alkalmaznunk, ami egyszerre hidratálja a hajszálakat és megőrizi a kívánt szint. Ilyen a gránátalma és olívalevél kivonatot tartalmazó Görög Olíva sampon, mely erős antioxidáns hatásának köszönhetően kiemeli a hajszínét és erősíti fényét. Provitamin B5 és aloe vera összetevői hidratálják fejbőrét és haját.

Tusfürdő olajfalevél és gránátalma kivonattal

 

 

 

 

5. Nincs szükség a túlzott hajmosásra

Igazán kellemes a frissen mosott haj érzése, puha, illatos és tiszta. Azonban a túlzásba vitt hajmosás is okozhatja a hajszálak száradását és törését. Próbáljuk meg a heti két hajmosás bevezetését és használjunk száraz sampont, ha korábban háromszor vagy többször mostuk a hajunkat. A helyesen, hajtípusnak megfelelően választott normál sampon mellett a száraz samponnal vészelhetjük át a hetet.

Tehát ha állandóan azt kérdezzük: “Miért olyan száraz a hajam?”. A válasz valószínűleg a rutin. Tartsuk ezeket az egyszerű tanácsokat szem előtt, hogy megerősítsük és egészségesebbé tegyük hajkoronánkat!