Bőrápolási rutin kialakítása

Tanácsok a helyes napi bőrápolási rutin kialakításához

Mindannyiunknak van egy bőrápolási rutinja, aszerint mossuk meg az arcunkat és alkalmazzuk az éjszakai vagy nappali krémeket. Tudjuk, hogy mi is a helyes sorrendje az arcápolásnak? Ha betartjuk a sorrendet akkor biztosak lehetünk benne, hogy a legtöbbet hoztuk ki a használt termékekből és az eredmény sugárzó, tiszta bőr minden alkalommal.

1. lépés: Tisztítás

Mossuk meg az arcunkat langyos vízzel és egy gyengéd arctisztítóval. Ha meleg víz helyett forrót használunk, akkor az száríthatja a bőrt.

Körkörös mozdulatokkal masszírozzunk a bőrbe a tisztító krémet a T-zónában, az állkapocs vonalában és az arccsont területén. A krém bedolgozása eltarthat akár egy percig is a hatékony tisztítás érdekében.

Öblítsük le az arcunkat langyos vízzel és kezünkkel távolítsuk el a krémből fennmaradt felesleget.

Befejezésképpen töröljük meg törülközővel, ügyelve arra, hogy ne dörzsöljük, ne irritáljuk a bőrt.

A bőr tisztításához ajánljuk bőrradír szappanjainkat, melyek finom szemcséikkel kíméletesen távolítják el az elhalt hámsejteket.

bőrápolás bőradír      bőrtisztítás bőrradír natúr szappan                                  bőrtisztítás bőrradír natúr szappan

 

 2. lépés: Tonizálás

Alkalmazzuk a kedvenc tonikunkat, használjunk textil korongot vagy korongvattát. Ezek segítségével egyenletesen vigyük fel a tonikot, összpontosítva a problémás területekre, mint például az olajos T-zóna.

A megfelelően kiválasztott arctonik nem csak a faggyú szabályozást segíti, de biztosítja a szükséges tápanyagokat és vitaminokat, amiket közvetlenül a bőrbe juttatunk.

3. lépés: Szemkörnyék kezelése

A szem alatti terület a legvékonyabb és legérzékenyebb része a bőrnek, hajlamos a kiszáradásra és az apró ráncok is itt jelennek meg a leghamarabb, ezért fontos, hogy megfelelően hidratáljuk ezt a területet.

Masszírozzunk be borsónyi mennyiségű krémet a szemhéjra, a szem alatti részre és a sarkokra..

Használjunk C-vitamin tartalmú krémet erre a célra, hogy fokozzuk a kollagén termelést ezzel megelőzhetjük az apró ráncok kialakulását, feszesebbé tehetjük arcbőrünket.

4. lépés: Krémes kezelés

Arctisztítást követően éjszakai vagy nappali, illetve egész nap használható krémekkel táplálhatjuk bőrünket. Korábbi bejegyzésben már bemutattuk, melyek azok a vitaminok, amelyek élénkítik és fiatalabbá teszik bőrünket.

Nappal frissítő termékünk a masztikás, azaz pisztáciás testvajunk. Könnyen felszívódik, élénkíti a bőrt, frissességet ad.

argánolajos testápoló krém anti-aging

 

 

 

 

Éjszakai anti-aging, sötét folt és pórus finomítói termékünk az argánolajos testápoló krém, mely regenerálja a bőrsejteket.

natúr hidratáró nappali krém

Használjunk szivacsot vagy ujjainkkal vigyük fel a krémet a kezelendő bőrfelülere, majd masszírozzuk a tiszta bőrbe és hagyjuk felszívódni.

5. lépés: Hidratálás

Fontos, hogy hidratálót nappal és éjszaka egyaránt használjunk. Segítségével megőrizhető a bőr kellő nedvességtartalma, az arctisztítás lezárásaként pedig segítheti a krémes kezelés hatóanyagainak felszívódását. A hidratálni nem csak arcbőrünket, hanem a kezünket, kézfejünket, lábszárunkat is nagyon fontos.

Nappalra válasszunk egy könnyebb hidratálót, ami védi, táplálja és hidratálja a bőrt a nap folyamán. A tavaszi időszakban egyre fontosabbá válik a fényvédő használata, amivel megóvhatjuk bőrünket a káros sugaraktól, ezért válasszunk fényvédő tartalmú krémet.

Az éjszakára érdemes egy zsírosabb hidratálót választani, különösen száraz bőrűeknek, mely táplálja, javítja és helyreállítja a bőr nedvességtartalmát alvás közben.

A bőrünk az elsődleges védővonalunk, ezért nagyon fontos, hogy mindennap a megfelelő ápolást biztosítsuk számára.