Argán olaj – a marokkói gyógyesszencia

argánolaj jótékony hatásai testvajban

Az argán olaj testvajaink és a természetes szépségápolás nélkülözhetetlen esszenciája. Ezt a hatóanyagokban gazdag olajat évezredek óta a szapotafélék családjába tartozó argánfa (tudományos nevén: Argania spinosa) magjából nyerik ki.

A ma már széles körben elterjedt olajat már az ősi marokkói kultúrában is előszeretettel használták antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonságai miatt. Marokkóban a tradicionális ételek és a hagyományos háztartás szerves eleme argán olaj. Ugyan elsősorban a gasztronómiában használják, de sokoldalú értékeinek köszönhetően a bőr- és hajápolás területén is fontos szereppel bír.

A berber nők évezredekkel ezelőtt felismerték, hogy az argán olaj kiváló bőrfiatalító tulajdonságokkal bír, mára a tudomány is elismerte sejtregeneráló hatását. Az olaj polifenol tartalma antioxidáns, vagyis sejtvédő hatású, amely a szabad gyökök hatástalanítására szolgál. Ezek az antioxidánsok intenzívebb védelmet biztosítanak, mint a C- és az E-vitamin vagy a béta-karotin.

A polifenolokról elmondható, hogy gyulladáscsökkentő tulajdonsággal rendelkeznek és segítségükkel kezelhetőek pikkelysömör, neurodermatitisz vagy ekcéma tünetei. Táplálja és hidratálja az, ezekre a betegségekre jellemző, a gyulladt, érzékeny és száraz bőrt.

Az argán olajas testvajunkat kifejezetten ajánljuk a pattanásos, aknés bőrre is, hiszen a gyulladt bőrterületet fertőtleníti és elősegíti a mihamarabbi gyógyulását antibakteriális hatásának köszönhetően.

Natúr testvaj rendszeres használatával az argán olaj kifejti hatását és bőröd újra feszes, bársonyos lesz!

Próbáld ki most az arán olaj testvajat!