Szépítő alvás a fiatalság forrása

Szépítő alvás a fiatalság forrása, fiatal bőrért

Szépítő alvás a fiatalság forrása mondhatnánk nyugodt szívvel, hiszen testünk alvás közben regenerálódik, felfrissül, arcbőrünk pedig kisimul. Ahhoz, hogy megőrizzük egészségünket és fiatalos vonásainkat nagyon fontos, hogy minden este legalább 7-9 órát alvással töltsünk.

Miért is szükséges legalább ennyi időt pihenéssel töltenünk? Lássuk az érveket a fiatalság forrása, a nyugtató alvás mellett!

Feszes arcbőr

Bőrünk kollagén termelése alvás során sem áll meg, épp ellenkezőleg. A gyógyulási folyamatok mellett sejtjeinkben a kollagén képződés az éjszakai órákban megakadályozza a bőr megereszkedését. Minél több kollagén van jelen a sejtekben, annál rugalmasabb és feszesebb a bőrünk.

Serkenthető a kollagén termelése c vitaminos kezelés segítségével, testvajak, testápoló krémek használatával. Lefekvés előtt használjunk olívaolaj alapú krémet, hogy a szükséges vitaminokkal tápláljuk arcbőrünket.

Rózsás arcszín

Az alváshiány következtében romlik a véráramlás, így a bőr fakó, szürke, élettelen lesz. Nem érdemes fukarkodni az alvásra szánt órák számával. A kipihent szervezetben ugyanis ideális a vérkeringés, ezáltal az arcbőr vérellátása is.

Bőrünk egészséges pezsgése a frissítő bőrradírozással fokozható akár az esti arctisztításkor. Használjuk a levendulás bőrradírt, hogy lemossuk magunkról a nap fáradalmait és levendula nyugtató illatával pihentessük idegeinket.

Ragyogó szemek

A fránya sötét karikák és táskák sem maradnak el, ha nem alusszuk ki magunkat. A karikás, puffadt szemek igen árulkodó jelei annak, hogy keveset aludtunk. Ugyan csak pihenéssel orvosolható teljes mértékig a szem alatti karika vagy táska, de hidratáló krémekkel, sok víz fogyasztásával és pihenéssel minden reggel ragyogó szemek találkozhatunk a tükörben.

Egészségesebb haj

Hajhullást, töredezést, sérülékenységet mind okozhatja az alváshiány, A szőrtüszők (ahogy a hajhagymák is) a szükséges tápanyagokat, vitaminokat és ásványi anyagokat a véráramból veszik fel. Mivel a véráram csökken a kialvatlanság következtében, így hajunk nem juthat elegendő tápanyaghoz és nyomelemhez.

A szükséges vitaminokat pótolhatjuk propolis és aloe vera tartalmú samponnal, ami nyugtatja és táplálja fejbőrét, erősíti hajunkat.

Üde megjelenés

A fáradság közérzetünkre is kihat, megjelenésünk fakó, szervezetünk túlterhelt lesz. Amikor az emberek azt mondják: „Fáradtnak tűnsz” az pont erre utal.
Piros, duzzadt szemek, sötét karikák, megereszkedett szemhéj, és sápadtabb bőr szintén jelezheti másoknak, hogy nem aludtunk eleget.

A reggeli üdeséget visszanyerhetjük, ha lefekvés előtt veszünk egy nyugtató fürdőt és feltöltjük bőrünket a nap végén.

Pihentető alvás, frissítő zuhany és gyors hidratálás kényeztető natúrkozmetikumokkal a nap is jobban kezdődik.