Melyek a gránátalma jótékony hatásai?

A gránátalma egy ősszel termő gyümölcs, de bármelyik évszakban ajánlott a fogyasztása. Egy gyógyító és tápláló gyümölcsről beszélünk, mely nagyon erős antioxidáns hatással bír. Az antioxidáns vegyületek védenek a szabadgyökök ellen, hatástalanítják azokat. Számos zöldség és gyümölcs tartalmaz antioxidánsokat, mint a citrom, mandula, sárgarépa és a gránátalma is.

A gránátalma nem csak a sejteinket védi, hanem jótékony hatása van a szív és érrendszerre.
A szervezetben csökkenti a káros LDL koleszterin szintjét, a hasznos HDL koleszterin szintjét pedig növeli. Csökkenti az arteriosclerosis, azaz az érelmeszedés kialakulásának lehetőségét és véd a vérrögök kialakulása ellen.

Az elmúlt évek kutatási azt bizonyították, hogy a gránátalma összetevői a rákos sejtek egészségessé alakításában, gátolja a rossz sejtek szaporodását.

Elsősorban a bőr, tüdő, emlődaganatok esetében értek el sikereket.
Számos jótékony hatása mellett csökkenti a klimax tüneteit, a csontritkulás kialakulását és gyulladáscsökkentő hatással is bír.
Sokféleképpen felhasználhatjuk nyersen, salátába, süteményekbe keverve valamint lé formájában.

A kozmetikai iparban is számos formában felhasználható. Számos termékünk a bio olívaolaj és a gránátalma kombinációjával készül. Nagyon jó hatással van a bőrre, antioxidáns hatású, lassítja a bőr öregedését és kellemes állagával és illatával regenerálja a bőrt.

A bőrre gyakorolt hatásai:
– segíti a sejtregenerálódást
– pattanások eltüntetésében nagy szerepe van
– száraz, zsíros és vegyes bőrre is ajánlott
– lassítja a bőr öregedését
Hajra gyakorolt hatása:
– erősíti a hajhagymákat és a hajhullás ellen is véd

A gránátalmát, akár csodagyümölcsnek is nevezhetjük, hiszen pozitív hatásai egész szervezetünkre hatnak.