Aloe vera a “Házi orvos”

Kálliston Hajmaszk aloe verával és olívaolajjal száraz hajra

Aloe vera- a „Házi orvos”

Az aloe vera növény leginkább egy kaktuszhoz hasonlítható, pedig vastag, húsos, tüskés levelei egy pozsgás növényt rejtenek.

Az aloe vera 99%-a vízből áll, a fennmaradó 1% az, amelyet felhasználhatunk.  A növény nedvének fő alkotórésze az uronsav, de ezen kívül számos hatóanyagot azonosítottak a kutatások során.

Belsőleg aloe vera gél illetve egyéb aloe verával kiegészített italok formájában alkalmazható. Tisztítja, méregteleníti az emésztőrendszert, gyógyítja a szájüregi betegségeket, stabilizálja a vércukorszintet, javítja a vér minőségét, gyulladáscsökkentő. Csökkenti a reumás fájdalmakat.

Nemcsak a gyógyszeriparban, hanem a kozmetikai iparban is sokrétűen felhasználják. Kéz és testápoló krémek, arckrémek fő alkotóeleme, köszönhetően antioxidáns, immunerősítő, baktérium és gombaölő tulajdonságainak. Pikkelysömörös, aknés és pattanásos bőr is hatékonyan kezelhető vele. Nyári időszakban, amikor gyakrabban fordul elő leégés, akkor érdemes aloe vera gélt alkalmazni, mert megnyugtatja és hidratálja az irritált bőrt.

A hajápolásban is kiemelkedő szerepe van az aloe verának. Jó eredménnyel alkalmazható korpásodás esetén és a száraz, igénybevett haj egyik fő ápolója. Magas C és E vitamin tartalmának köszönhetően haja egészséges, fényes és puha tapintású lesz.

Termékeink fő alkotórészei között szerepel az aloe vera. Kiemelnénk közölük a bio olívaolaj és aloe vera hozzáadásával készült samponunkat, melyet száraz hajra és érzékeny fejbőrre ajánlunk. Használatával haja sima, fényes és egészséges lesz.

Aloe verás hajpakolásunkat ajánljuk mindazoknak, aki egy fényesebb, erősebb és ragyogóbb hajra vágyik. Használata egyszerű. A gyökerektől a hajvégekig bekenjük a hajat és pár percig hagyjuk hatni, ezt követően langyos vízzel leöblítjük. A hatás nem marad el, a haj fényes, ragyogó lesz, a töredezett hajvégek regenerálódnak.

Az aloe vera az ősi idők gyógynövénye,  a jelen kor „Házi orvosa”.