Olívaolaj hatása a bőrre

Olívaolaj hatása a bőrre

Tudtad, hogy az olívaolajat az ókori görög költő Homerosz “folyékony aranynak” nevezte?

Valójában ez a hidratáló és antioxidáns-gazdag olaj volt a görögök, az egyiptomiak és a rómaiak bőrápoló titka. Már ezekben az ókori kultúrákban is ismert volt az olívaolaj hatása a bőrre. Mára újra felfedeztük az olívabogyó, -levél és olívaolaj előnyeit, melyek számos termékünkben megtalálhatóak.

Egy kicsit az olíváról

Olívabogyó, -olaj, -levél mediterrán területekről származik. Az örökzöld olívafa ritkán nő 10m felé, ezüstös, zöld, hosszúkás levelivel és csonka, csavart törzsével pompázik. Ismeretes, hogy jól bírja a szárazságot és betegség-ellenálló. A tavasszal kis fehér, tollas virágokat hoz, melyekből érlelődnek a gyönyörű (és finom) olajbogyók.

Olívaolaj hatása szervezetünkre

Az olívabogyó nem csak finom, de egészséges is. Egyszeresen telítetlen olajtartalma csökkenti a szívbetegség kockázatát, és segíthet a vércukorszint szabályozásában. A termelők az egész olajbogyót leőrlik és az olajat extrudálják az extra szűz olívaolajhoz, szappanokhoz és más natúrkozmetikumhoz.

Az olíva levelei sem fukarkodnak a jótékony hatásokból. A klinikai kísérletek azt mutatták, hogy az olívabogyó-kivonat vírusos megbetegedések, például herpesz, tüdőgyulladás, influenza kezelésében hatásosak. Kiváló immunerősítő, mivel mind a levelek, mind a olívakivonat antioxidánsokban gazdag.

Olívaolaj hatása a bőrre

Az olívaolaj, olajbogyó, és levél őrlemény számos esetben jók a bőrnek.

Hidratál: Az olívaolaj linolsav, zsírsav tartalma segíti a hidratálást. Mivel az olaj mélyen behatol a bőr rétegeibe, ott segíti a nedvességtartalmának megőrzését. Minden bőrtípus számára ideális, az egészen érzékeny, száraz bőrtől, a kombinált bőrtípuson át a zsírosodásra hajlamos bőrig. Nem tömíti el a pórusokat, így nem fokozza a pattanások kialakulását. Nem hagy zsíros érzetet a bőrön. Tökéleset borotválkozás után, irritáció nyugtatására.

Véd: Az olajbogyó, levél és az olívaolaj számos különböző antioxidánst tartalmaz, amelyek mindegyike segít megóvni bőrünket a környezeti stressz hatásoktól. Gazdag A, C, D, E vitaminban. Hasznos flavonoidot tartalmaznak, beleértve a kvercetin, rutin és kaempferol összetevőit.

Tisztit: Az olívaolaj tartalmú készítmények, tusfürdők, szappanok, arclemosók mind az olaj tisztító hatásával felvértezve szállnak szembe a lerakódásokkal, elhalt hámsejtekkel, felesleges faggyúréteggel. Kiválóan smink eltávolítására, és természetes antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik.

Ha olajok előnyeit éreznéd bőrödön, keresd termékeinket a webshopban: https://www.gorogoliva.hu/termekeink/