Őszi kézápolás

őszi kézápolás

A kezünk gyorsan reagál a hidegebb időjárásra. Ez nem igazán meglepő, mivel gyakran ki vannak téve az elemeknek. Olykor figyelmen kívül hagyjuk kezeinket a mindennapi bőrápolás során is. Az ősz beköszöntével így egy-két hét alatta bőrünk szárazabb és repedezettebb lesz. Az érzékeny kézfejünket pedig kifejezetten óvni kell az őszi kézápolás során.

Hidratáló kézmosás

Már kézmosáskor gondoskodnunk kell arról, hogy a bőrünk vízvesztését megakadályozzuk. Természetes védő réteget hozhatunk létre a kezünkön, ha megfelelő natúr összetételű szappant használunk az őszi kézápolás első lépéseként. Olívaolaj alapú natúr szappan kíméletesen távolítja el a szennyeződéseket, emellett vitaminokkal táplálja és ápolja a bőrt. Könnyed filmrétegként a bőrön nem hagy zsíros érzetet.

Kálliston Szappan olajfalevél kivonattal

Hámlasztás

Annak érdekében, hogy a bőr bársonyos legyen az őszi hónapokban is gondoskodni kell annak hidratáltáltoságáról. A hidratáló készítmények tápláló hatóanyagai könnyedén beszívódnak, ha rendszeresen távolítjuk el az elhat hámréteget kézfejünkről. A hámlasztás fokozza a sejt regenerálódását, mivel segíti a bőr cserélődését. Ha hetente kétszer hámlasztunk, akkor nem esünk át a ló túl oldalára. A túlzásba vitt hámlasztás ugyanis tovább szárítja a bőrt, utat enged a vírusoknak és baktériumoknak, ami irritációt és gyulladást okozhat.

Részesítsük előnyben a természetes hámlasztó kozmetikumokat, például a bambusz vagy aktív szén, vulkáni hamu szemcsékkel. A mélyen tápláló shea vajjal a szerves szemcsék felfrissítik és táplálják a bőrt.

Kézápoló krémezés

Mivel a kezünkön lévő bőr nem termel olyan természetes olajat, mint a test többi része, ezért ez a terület sokkal hajlamosabb a kiszáradásra, különösen a hidegebb időben. A mélyen hidratáló argánolaj, olívaolaj, avokádóolaj, masztika, shea vaj egyaránt szerves anti-aging növényi hatóanyagokkal pótolják a bőr vitamin és ásványi anyag szükségletének egy részét.

őszi kézápolás kálliston görög olíva

A növényi olajok kiváló bőrnyugtató, bőröregedés-gátló, antioxidáns hatásúak, emellett természetes összetevőinek köszönhetően intenzíven hidratálják, ápolják és táplálják bőrt. Őszi kézápolás záró mozzanataként elegendő egy borsóméretű csepp a növényi olaj tartalmú kézápoló krémből.

Kényeztessük a kezünket természetes hidratáló, könnyed krémekkel ősszel is!